Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Εξάμηνα
Τέσσερα (4)
Πρακτική Άσκηση
Ναι

Περίγραμμα Ειδικότητας

Το επάγγελμα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης εντάσσεται στις τέχνες του « ευ ζην» και είναι από τα πιο περιζήτητα στις μέρες μας, αφού οι επιχειρήσεις εστίασης αυξάνονται κι εξειδικεύονται διαρκώς, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης και των σύγχρονων απαιτήσεων της κοινωνικής ζωής.

Ο απόφοιτος αυτής της ειδικότητας θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος στη γευσιγνωσία, να είναι εξοικειωμένος με τον εξοπλισμό και τη λειτουργία μιας σύγχρονης επαγγελματικής κουζίνας, αλλά και να διαθέτει φαντασία, μεράκι, αισθητική κι επινοητικότητα, για την παρασκευή τόσο των κλασικών όσο και πρωτότυπων εδεσμάτων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο απόφοιτος της ειδικότητας « Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
Την υγιεινή των τροφίμων.
Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
Την προετοιμασία των υλικών για τη διαδικασία του μαγειρέματος
Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού, με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές κι υγειονομικές διατάξεις
Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης είναι ικανός να απασχοληθεί σε επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο Τομέα. Με τις αποκτούμενες γνώσεις, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.